Corrosiebescherming

Ons klimaat en de luchtgesteldheid hebben invloed op de vorming van corrosie op metalen ondergronden. Atmosferische corrosie wordt volgens ISO 9223 ingedeeld in corrosieklassen C1 t/m C5, waarbij voor elke klasse een minimale en maximale corrosiesnelheid is bepaald. Baril Coatings biedt het meest geschikte DualCure verfsysteem aan op basis van de corrosieklasse in de omgeving waar het materiaal wordt toegepast. DualCure systemen kunnen ‘tailormade’ worden ingezet om zo de ideale droogtijd en bescherming voor uw product en proces te bieden.

C5

Zeer hoge corrosiviteit

Toon verfsystemen
  • Buitentoepassing in kustgebieden en off shore-gebieden met agressieve atmosfeer en hoge zoutconcentraties.
C4

Hoge corrosiviteit

Toon verfsystemen
  • Binnentoepassing in omgeving met hoge luchtvochtigheid, middelmatige vervuiling zoals in chemische bedrijven, zwembaden en scheepsdokken. Buitentoepassing in industrieel gebied en kustgebied met matig zoutgehalte en gebieden met een hoge luchtvochtigheid.
C3

Gemiddelde corrosiviteit

Toon verfsystemen
  • Binnentoepassing in bedrijfsruimtes met hoge luchtvochtigheid en geringe luchtvervuiling, zoals voedingsindustrie, wasserijen en brouwerijen. Buitentoepassing in steden en industriegebieden met beperkte SO2-vervuiling en kustgebieden met laag zoutgehalte.
C2

Geringe corrosiviteit

Toon verfsystemen
  • Binnentoepassing in onverwarmde gebouwen waar lichte condensatie op kan treden, zoals in opslagplaatsen of sporthallen. Buitentoepassing in landelijk droog gebied met weinig luchtverontreiniging.
C1

Zeer geringe corrosiviteit

Toon verfsystemen
  • Binnentoepassing in verwarmde gebouwen met droge lucht en een schoon binnenklimaat met een zeer lage corrosiviteit, zoals in hotels, kantoren, winkels, scholen en distributiecentra.
close This website is also available in English. Click here to visit the English version